Museum Kennemerland , Beverwijk,

Museum Kennemerland
Museum Kennemerland
Museum Kennemerland
Museum Kennemerland

Museum Kennemerland is een streekmuseum dat gevestigd is in Beverwijk in het voormalige raadhuis van Wijk aan Zee en Duin. Het museum kent naast een vaste collectie, ook wisselende tentoonstellingen.

In het museum wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van Midden-Kennemerland. Kennemerland heeft in de loop van de eeuwen verschillende gezichten gehad. Rond het begin van de jaartelling was het een grensgebied waar de Romeinen een fort hadden opgetrokken. Om hun Rijk te beschermen tegen indringers. Tijden later was het militaire karakter van Kennemerland in een lustwarande voor welgestelde Amsterdammers voeren hierheen om de zomer door te brengen. In hun door groen omgeven buitenverblijven.

De streek ontwikkelt zich verder tot tuindersgebied beroemd om zijn aardbeien en veel nijverheid zoals de conservenindustrie, het Velser aardewerk, de Kinheim tapijten en de Hoogovens. Dwaal door het Museum Kennemerland en bekijk hoe hier van alles veranderd is vanaf de oertijd tot de dynamiek van vandaag.

Openingstijden

Het hele jaar:
woensdag-, zaterdag- en 
zondagmiddag 
van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens feestdagen is het 
museum gesloten!
 
Omgeving

Beverwijk is een stad en gemeente in Midden-Kennemerland in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Beverwijk ligt in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Noord-Holland, ongeveer 20 kilometer ten noordwesten van Amsterdam en 15 kilometer ten noorden van Haarlem. De gemeente grenst westelijk aan de Noordzee. De gemeente bestaat uit de stad Beverwijk en het dorp Wijk aan Zee (en het voormalige tuindersdorp Wijk aan Duin).

De plaats is nu vooral bekend om De Bazaar, de grootste overdekte markt van Europa. Ook is in Beverwijk een brandwondencentrum gevestigd, in het Rode Kruis Ziekenhuis. Beverwijk had de eerste meubelboulevard van Nederland. Ook is in Beverwijk de internationale Automarkt gevestigd.

De belangrijkste industrie in de omgeving wordt gevormd door de hoogovens van Tata Steel Europe, gevestigd ten zuiden van Beverwijk in Velsen-Noord.

In de omgeving van Museum Kennemerland

De faciliteiten van Museum Kennemerland

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: