Kleinschalige Bed en Breakfast , Hooghalen,

Kleinschalige Bed en Breakfast
Kleinschalige Bed en Breakfast
Kleinschalige Bed en Breakfast
Kleinschalige Bed en Breakfast

Dit is een kleinschalige Bed en Breakfast met één gastenverblijf, dus veel privacy. Prijs per nacht € 65,=, extra derde persoon € 30,= per nacht. De TT-week, eind juni, en de laaste dagen van het jaar hebben een speciaal tarief. De slaapkamer met uitzicht op de tuin biedt twee boxspringbedden en een zithoek, TV en gratis WiFi. Ernaast een kamer met een slaapbank voor een eventuele derde persoon, twee kinderen kunnen daar met gemak op slapen. Ook hebben de verhuurders van het natuurhuisje nog een vouwbed en een campingbedje voor de kleintjes beschikbaar. Het ontbijt wordt ook in deze ruimte geserveerd. Bij mooi weer kan dat buiten op het terras. Vrij gebruik van koffie en thee met een koekje. Koelkastje aanwezig. Alle ruimten zijn rookvrij. Geen huisdieren. Gasten hebben hun eigen entree. Fietsen en/of motorfietsen kunnen inpandig worden gestald. Oplaadplek voor elektrische fietsen. Gratis privé parkeergelegenheid. Tegen vergoeding kan er gebruik gemaakt worden van de wasmachine en droger. Als gast beschik je over een eigen, ruime badkamer met een deur naar het terras en de tuin. In de tuin is er een zitje met een vuurkuil voor een gezellig kampvuur. Vanuit de tuin zie je de zon ondergaan in het Hijkerveld.

Omgeving

Hooghalen is een esdorp in de gemeente Midden-Drenthe, in de Nederlandse provincie Drenthe.
Het is gelegen op de flank van de zandgronden, boven een zoutdiapier. De belangrijkste bezienswaardigheid van Hooghalen is het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hier wordt de geschiedenis verteld van Kamp Westerbork en de Jodenvervolging in het algemeen. Het voormalige kamp ligt tegen de rand van het zuidelijker gelegen dorp Westerbork. Aan de noordrand van het dorp ligt een klein bosgebied, 't Witte Zand. Ten oosten van het dorp ligt niet alleen de bescheiden es, maar ook een groot natuurgebied: de Boswachterij Hooghalen. 

Aan de overkant van de rustige weg begint het Hijkerveld, Stichting het Drents Landschap, dat behoort tot de grootste heidevelden van Drenthe. Op het Hijkerveld zijn wandelroutes te volgen van vier of zeven kilometer, het veld wordt doorkruist door fietspaden. Het Hijkerveld is een ideaal fiets- en wandelgebied met een prachtige, natuurlijke horizon, vennetjes, oerbos en schaapskooi. Er is een informatiecentrum in een hooiberg en er lopen Schotse hooglanders en Schonebeker heideschapen met hun herder. Er zijn veel grafheuvels uit de ijzertijd en de bronstijd en ook vind je er vogelreservaat Diependal met een vogelkijkhut en fotohut. De gratis vogelkijkhut midden in het gebied is te benaderen door een 162 meter lange tunnel. De B&B is een goed startpunt voor uitjes naar bijvoorbeeld de Radiosterrenwacht en het voormalige Kamp- en Herinneringscentrum Westerbork, een museum (bijvoorbeeld in Assen, maar ook lokale musea zoals die in Veenhuizen en Orvelte zijn zeker de moeite waard), kunstgaleries en beeldentuinen. In de weekenden is er bijna in ieder dorp in de omgeving wel iets bijzonders te doen, bijvoorbeeld in Diever in de openlucht, de Shakespeare uitvoeringen.

In de omgeving van Kleinschalige Bed en Breakfast

De faciliteiten van Kleinschalige Bed en Breakfast