Hotel Molenbos, De Cocksdorp,

Hotel Molenbos
Hotel Molenbos
Hotel Molenbos
Hotel Molenbos

Hotel Molenbos ligt in het noordelijkste puntje van Texel, vlakbij de Noordzee, de Waddenzee én Golfbaan De Texelse. De ruime hotelkamers van dit stijlvolle 3-sterren hotel zijn voorzien van een volledig nieuw interieur, met Smart TV en gratis WiFi! Bij het hotel zijn fietsen te huur om het eiland te verkennen. Ook verschaft het hotel fiets- en wandelroutes en een kaart van Texel.Hotel Molenbos ligt tegenover Vakantiepark De Krim. U kunt gebruikmaken van alle faciliteiten (sommige tegen betaling) die het vakantiepark te bieden heeft. Toegang tot het gloednieuwe binnen- en buitenzwembad is bij uw verblijf inbegrepen (indien geboekt via De Krim Texel)!

In de lounge kunnen de gasten overdag of 's avonds terecht voor een hapje en een drankje. Geniet van een Texelse koek bij de koffie of thee. In het restaurant van het hotel serveert men gerechten waarin speciale Texelse ingrediënten verwerkt worden.

Omgeving

De Cocksdorp is een dorp in de gemeente Texel in de provincie Noord-Holland.  Dit eiland is het jongste en meest noordelijke dorp van het Nederlandse waddeneiland Texel.  De Cocksdorp ligt aan het einde van de Postweg, een doorgaande route in de Eierlandse polder die het dorp verbindt met de rest van het eiland en met de veerhaven bij 't Horntje. Bij strandpaal 33 meert het voetgangersveer naar Vlieland aan.

De Cocksdorp kenmerkt zich door de ligging aan zowel door Noordzee als de Waddenzee. Het is een klein dorp maar met veel levendigheid en met een ruime diversiteit aan winkels. Van ouderwetse winkeltjes, een kunsthandel en een fietsenverhuur tot een moderne en uitgebreide supermarkt. Zelfs een heuse ijsboerderij waar ze ijs maken van eigen melk en room. Allemaal stuk voor stuk gezellige winkels en bedrijven waar u uitstekend terecht kunt voor al uw benodigdheden.

Langs de gehele waddendijk vanaf de volharding tot ver voorbij Polder het Noorden, vindt u het wad wat bij laag water droogvalt. Niet overal is het toegestaan zomaar het wad op te lopen. Rondom de Volharding en de Schorren is het vanwege de rust voor vogels niet toegestaan op het wad te lopen.

 

 

In de omgeving van Hotel Molenbos

De faciliteiten van Hotel Molenbos