Camping de Watermolen, Opende,

Camping de Watermolen
Camping de Watermolen
Camping de Watermolen
Camping de Watermolen

Kamperen in Groningen doe je op de Beste Camping van Nederland. Camping de Watermolen in Opende, Groningen ligt midden in de prachtige Groningse natuur, op de grens met Friesland. Op deze camping aan het water met zwemmeer en vismeer kun je volop genieten van de rust, ruimte en het mooie landschap dat Groningen te bieden heeft.

De camping heeft allemaal comfortplaatsen, verdeeld over 5 ruim opgezette velden. Je hebt een ruime kampeerplaats, met 10 of 16 ampère. Ook heb je water en een afvoer bij de kampeerplek.
Op steenworp afstand staan twee luxe toiletgebouwen, met faciliteiten zoals een seniorentoilet, een baby ruimte en een familiedouche. Alles om je een comfortabele en onbezorgde kampeervakantie te bezorgen.

Camping de Watermolen meet ruim 12,5 hectare, waar maar 69 kampeerplaatsen en 35 vaste jaarplaatsen op staan. Dit houdt in dat er zeer veel ruimte voor de natuur over is gebleven. Hierdoor kun je op de camping zelf een mooie wandeling maken langs het zwemwater en viswater. Kleinere kinderen zien de camping als een waar avontuur en speelparadijs. Rondrennen en vliegen over het groene terrein vinden zij heerlijk, neem gerust oude kleding mee. Dat mag op een camping! Op het kampeerveld staan een paar kleine speeltoestellen waar op gespeeld kan worden, naast de grotere speeltuin vlakbij de bistro en het terras.

Omgeving

Opende is een dorp in de gemeente Westerkwartier in de provincie Groningen in Nederland.
Opende is het meest westelijk gelegen dorp van de provincie Groningen. Het is een van de weinige dorpen in deze provincie waar Fries wordt gesproken, met name in het westelijke en zuidelijke deel. In het Fries wordt Opende ook wel 'De Grinzer Pein' of 'De Grinzer Peen' genoemd om op die manier verwarring te voorkomen met het Friese dorp Opeinde. Op de grens ligt de buurtschap Scheiding dat voor een klein deel ook in Opende ligt.

De provincie Groningen, Friesland en Drenthe, zit boordevol leuke activiteiten en uitstapjes. En laat Camping de Watermolen daar nou net mooi in het midden zitten.
Dus ga lekker actief kanoën op het Leekstermeer, het Blote Voetenpad ontdekken (op 1,5 km van de camping), verwonder je in een botanische tuin of kijk naar de beter wordende zeehondjes in de zeehondencreche.

Op ca. 10 kilometer van de camping ligt het Leekstermeer, waar je een heerlijke dag op het water kunt doorbrengen in de wateren van Groningen. Kies een zeilboot of peddel weg in een (Canadese) kano.
Voor het zeilen is het Leekstermeer erg geschikt, maar ook voor de kanoroutes bent je op de juiste plaats.
Leuk voor een tocht naar een dorpje, even wat drinken op het terras, en dan weer terug peddelen. Er zijn vele kanoroutes, die via kleine wateren uiteindelijk weer uitkomen bij het startpunt. In de nabijgelegen Groningse dorpjes Visvliet, Niezijl en Lauwerzijl zijn ook kano’s te huren. Ook hier kan je via mooie kanoroutes de mooie natuur bekijken. Ook is het leuk voor de afwisseling om een dag in Friesland op het open water te roeien of varen. Bij Eernewoude in de buurt is een aantal bootverhuur-bedrijfjes. Zij hebben ook hele mooie routes. Vanaf de camping is het 25 minuten rijden naar Eernewoude, dus je bent er zo. Bij de receptie van Camping de Watermolen hebben we hierover meer informatie, o.a. in ons dik gevulde Activiteitenboek.

In de omgeving van Camping de Watermolen

De faciliteiten van Camping de Watermolen