Het Museumbos, almere,

Het Museumbos
Het Museumbos
Het Museumbos
Het Museumbos

Het Cirkelbos is een bos in het Almeerderhout bij Almere Haven. Het bos is een vorm van land art en wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

De Stichting Bosland nam in 2000 het initiatief tot het Het Museumbos. Het bestaat uit een aantal landschapsparken met ieder een oppervlak van een hectare gelegen in het Cirkelbos bij Almere Haven. De percelen zijn afzonderlijk door steeds andere ontwerpers en kunstenaars vormgegeven. Het is niet alleen een genot om door de steeds veranderende zalen van dit museum te dwalen. Ze dagen de bezoeker ook uit zich te verhouden tot de stad waar hij vandaan komt en zijn idee over cultuur en natuur te onderzoeken.

De wandelaar doorziet het spontane en onvoorspelbare van de natuur bij Zalm in blik en voelt de rol van de tijd bij Tempo en Bos der verandering. Hij gaat door de poort van In eenzaamheid en beleeft het oude boerenland bij Vlierbomenbloesembessenbos. Lopend door Labyrint neemt hij zichzelf onder de loep en door Berg te beklimmen wordt zijn verlangen naar uitzicht over de polder ingelost. Seizoen, jaar, dag en uur zijn allemaal even bepalend voor het beleven van deze, vrij toeganklijke, kunstwerken.

Omgeving

Almere is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Flevoland, in de polder Zuidelijk Flevoland.Almere grenst aan zijn landzijde aan de gemeenten Lelystad en Zeewolde. Aan zijn waterkant ligt Almere aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. De stad ligt, op de dijken na, geheel onder zeeniveau (2 tot 5 meter).

Het stadshart van Almere Stad heeft het grootste winkelgebied van Almere en is een van de grootste winkelcentra van Nederland. Ook Almere Haven en Almere Buiten hebben forse winkelgebieden. Sinds 2006 mogen winkels in heel Almere op zondagen geopend zijn. Hoewel niet alle winkels hiervan gebruikmaken, zijn veel supermarkten, bouwmarkten en tuincentra iedere zondag open, alsmede een groeiend aantal kleinere winkels in het nieuwe stadshart. Elke laatste zondag van de maand kent Almere een ‘officiële' koopzondag, waarop vrijwel alle winkels open zijn. Het centrum van Almere Stad is verkozen tot beste binnenstad van Nederland

Op zoek naar culturele uitjes? Als liefhebber kun je flink wat cultuur opsnuiven in Almere. In KAF Almere spelen grote musicals, Nederlands cabaret en internationaal toneel, bekijk de indrukwekkende line-up maar eens. Maar ook cultureel centrum Corrosia in Almere Haven weet te boeien met voorstellingen en tentoonstellingen. Elke zomer brengt toneelgroep Suburbia een prachtige buitenvoorstelling en bij het Almeerderzand heeft theatergezelschap Vis à Vis een prachtig buitentheater. Het lokale literair genootschap organiseert interessante avonden waarvoor regelmatig schrijvers worden uitgenodigd. Naast theaters zijn er ook films en musea te bezoeken.

Wil je gaan wandelen in Almere? In Almere liggen de mooiste wandelroutes. Dwars door woonwijken met moderne architectuur, over paden in groene natuurgebieden of langs uitgestrekte wateren, er is dus voor ieder wat wils!Door deze wandelingen te doen, zal je veel van Almere ontdekken.

In Almere liggen de volgende bossen en natuurgebieden:

Almeerderstrand
Boswachterij Almeerderhout
Kotterbos
Kromslootpark
Lepelaarplassen
Leeghwaterplassen
Oostvaardersbos
Oostvaardersplassen
OostvaardersWold
Stadslandgoed de Kemphaan
Vroege Vogelbos
Weerwater
Zilverstrand

 

 

In de omgeving van Het Museumbos

De faciliteiten van Het Museumbos

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: