Camping De Bronzen Eik, Sellingen,

Camping De Bronzen Eik
Camping De Bronzen Eik
Camping De Bronzen Eik
Camping De Bronzen Eik

Bij Camping De Bronzen Eik kunt u heerlijk ontspannen in een prachtige omgeving waar de natuur centraal staat. Onze camping is gelegen in een bosrijk natuurgebied bij Sellingen, gelegen in het mooie Westerwolde. Wanneer u bij ons komt kamperen kunt u ervan uitgaan dat u optimaal tot rust komt. Onze camping beschikt over alle faciliteiten die gebruikelijk zijn voor heerlijke vakantie.

De camping heeft ruime standplaatsen langs de randen van grote, open velden. Er is een 9-holes footgolfbaan: dat is golf met een voetbal. Langs het terrein loopt een beek, waarin kan worden gevist. Er is gelegenheid om groepen onder te brengen voor clubweekends en schoolkampen. De camping biedt service bij het ophalen, wegbrengen en plaatsen van de caravan en voortent. Er kan zorg en verpleging worden verleend. Nabijgelegen zwembad is gratis voor kampeerders.

Omgeving

Sellingen is een dorp in de gemeente Westerwolde van de Nederlandse provincie Groningen. Het ligt in de streek Westerwolde aan de Ruiten Aa.
Sellingen is een esdorp en het heeft een voor deze dorpen kenmerkende brink. Het dorp ontstond in de Middeleeuwen.Het is een langgerekte plaats met dorpse huizen en mooie boerderijen, afgewisseld met winkeltjes, restaurants en terrassen.

De hervormde kerk in Sellingen is in de maanden juni, juli en augustus opengesteld voor bezoekers op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.
Op woensdagmiddag is er een vrijwilliger om rond te leiden in de kerk.

In Sellingen, langs de Ruiten Aa, staat een opvallende natuurkijkheuvel met daarop een kunstwerk gemaakt door beeldend kunstenaar Adriaan Nette. Dit kunstwerk heet "Theater van de Natuur". Het is een draaibaar kunstwerk. Door het kunstwerk te draaien kijkt u steeds vanuit een ander perspectief naar het landschap om u heen.De traptreden zijn voorzien van gedichten, geschreven door bekende Nederlanders zoals Adriaan Morriën, Harry Muskee, Def P en nog vele anderen.

De Sellingerbeetse is een gehucht ten westen van Sellingen. In het gehucht staat het kerkje 'Opwaarts!', gebouwd in Amsterdamse school stijl in 1925 in opdracht van de Nederlandse Hervormde Kerk. Momenteel dient het als cultureel podium en is in gebruik voor exposities en bijeenkomsten.

Het natuurgebied het Sellingerveld grenst aan de Sellingerbeetse. In dat gebied liggen drie grote zandplassen die in de loop der jaren zijn ontstaan door zandwinning, lokaal bekend als de Beetser koeln (Beetserkuilen). Het water in de plassen heeft een ongekend blauwe kleur.

De Stelmakerij in Sellingen is een historisch pand dat tegenwoordig is ingericht als een expositieruimte over de geschiedenis van Westerwolde. Ook het Toeristisch Informatiepunt Westerwolde is gevestigd in de Stelmakerij.

In de omgeving van Camping De Bronzen Eik

De faciliteiten van Camping De Bronzen Eik