De Efteling, Kaatsheuvel,

De Efteling
De Efteling
De Efteling
De Efteling

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land) en een golfpark (Golfclub Efteling).

Het is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. De Efteling behoort tot de meest bezochte themaparken in de wereld en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa. In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park.

Het park van de Efteling is, naar voorbeeld van de Disney-parken, verdeeld in vijf themadelen of arealen die rijken worden genoemd: Marerijk, Reizenrijk, Ruigrijk, Anderrijk en Fantasierijk.

De rijken zijn primair een geografische indeling maar in de naamgeving is geprobeerd er een thematisch sausje aan te geven:

Marerijk: genoemd naar de maren of sprookjes, vanwege de belangrijkste attracties Sprookjesbos en Droomvlucht.

Reizenrijk: verwijst naar de belangrijkste attractie Carnaval Festival waarin je een wereldreis maakt, maar een reis met een Thaise tempel, naar donker Afrika en de reizen van Sindbad de Zeeman kunnen hier ook onder vallen.

Ruigrijk: de belangrijkste attracties Python en Halve Maen zijn thrillrides, die dus ruig van karakter zijn. Later zijn hier nog meer thrillrides toegevoegd.

Anderrijk: met een spookhuis, een belerende 3D-bioscoop en attracties gepositioneerd in Zuid-Amerika, Zwitserland en de Arabische wereld is eigenlijk de enige overeenkomst dat er geen overeenkomst is.

Fantasierijk: vernoemd naar de belangrijkste attractie Symbolica, paleis der fantasie.

Omgeving

Kaatsheuvel is een dorp in Noord-Brabant, in de gemeente Loon op Zand.Kaatsheuvel ligt tussen Waalwijk en Tilburg. Het dorp staat van oudsher nationaal bekend om de schoenenindustrie en van de turfwinning. Tijdens carnaval staat Kaatsheuvel beter bekend als 'Trufstekerslaand'. Tegenwoordig is het dorp voornamelijk bekend van toeristische attracties Efteling en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.
Snuif hier adembenemende natuur en maak onvergetelijke wandelingen. Liever een middag winkelen? Bekijk de omliggende steden Tilburg, Den Bosch, Breda of Oosterhout en laat u verrassen door het grote winkelaanbod.

 

In de omgeving van De Efteling

De faciliteiten van De Efteling

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht:

Door: Jos en Ineke

Waardering: 7 / 10
Verbleven van 24-03-2019 tot 24-03-2019
Bericht: het is een mooi en leuk attractiepark alleen door de lange wachttijden kun je niet overal van genieten. Het s beter om op een doordeweekse dag te gaan zodat je overal in kunt gaan. de entree is daardoor wel duur. beter is het om via internet kortingskaartjes te scoren, als je dan niet overal in kunt ben je toch relatief goedkoop een dagje uit.
Geschreven op: 28-03-2019