Beatles Museum , Alkmaar,

Het Beatles Museum
Het Beatles Museum
Het Beatles Museum
Het Beatles Museum

Het Beatles Museum is een museum over de voormalige Britse popgroep The Beatles. Het werd in 1981 opgericht in Krommenie en is sinds 1995 gevestigd in Alkmaar. Na verschillende verhuizingen binnen deze stad is het sinds 2016 gevestigd aan de Pettemerstraat.
Het toont groot aantal objecten van en over de voormalige Britse popgroep The Beatles. Er wordt onder meer kleding en attributen getoond die de band tijdens het eerste optreden in Nederland gaf. Dit was op 6 juni 1964 in het nabijgelegen Blokker in de gemeente Drechterland. Verder worden er instrumenten van de band getoond en is er een uitgebreide collectie van John Lennon te zien.
In een gigantische pand vind je verspreid over een ruimte van 1200m² een uitstalling van unieke items van de Fab Four uit Liverpool. Geen enkel Beatles museum kan wedijveren met de items die hier zijn tentoongesteld. Eenenveertig jaar verzamelen, diverse keren opnieuw beginnen en dan je droom waar zien worden. Dat is wat je kan zien in dit bijzondere museum.

In de winkel kan je eindeloos snuffelen tussen Beatles en Beatles gerelateerde lp’s, boeken en andere zaken. Overigens betreft het niet alleen Beatles of Beatles gerelateerde zaken, ook voor andere groepen en artiesten is er ruimte over gelaten. Een groep van vijf deskundigen neemt je mee terug in de tijd en geeft antwoord op je vragen.

Het museum is onderverdeeld in vijf gedeeltes:

Het Beatles Museum
Beatles souvenir shop; t-shirts, dvd’s, cd’s, gadgets, films etc.
Paperback-writer shop; meer dan 100 boeken over The Beatles
Collecters Paradise; dit bestaat uit twee gedeeltes, een gedeeltebevat tweedehands stripboeken. In het tweede gedeelte vind u tweedehands platen, cd’s en films.
Filmplek

Openingstijden

Maandag 12:00 –16:30 uur
Dinsdag 11:00 – 16:30 uur
Woensdag 11:00 – 16:30 uur
Donderdag 11:00 – 16:30 uur
Vrijdag 11:00 – 16:30 uur
Zaterdag 11:00 – 16:30 uur
Zondag 12:00 – 16:30 uur

Omgeving

Alkmaar is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland.Deze prachtstad die op slechts een halfuur van Amsterdam én een kwartier van het Noordzeestrand ligt, blijf je bezoeken. Dwalend langs de monumenten, grachten, winkels, musea en terrassen zal je verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum.

Alkmaar staat natuurlijk bekend als Kaasstad: al eeuwenlang wordt van april tot en met september op de vrijdagochtend de wereldberoemde kaasmarkt gehouden. Een echte Noord-Hollandse traditie die veel reuring en gezelligheid met zich meebrengt. Iedere vrijdagmorgen van begin april tot begin september is er de kaasmarkt. tien tot half een gaan de kaasdragers op het Waagplein aan de slag. Bezoekers van over de hele wereld komen langs om het spektakel te aanschouwen. De kleurige hoeden van de kaasdragers, het handjeklap van de kaashandelaren en de levendige markt eromheen maken een bezoek aan de Alkmaarse kaasmarkt tot een perféct dagje uit.

In Alkmaar is het prettig winkelen, want niet alleen de grote winkelketens zijn hier goed vertegenwoordigd, maar daarnaast vind je genoeg bijzondere boetiekjes. Vooral de straten van ‘d’Oude Stad’, zijn populair bij de shopaholics. In de monumentale panden van dit oudste stukje van de stad komen de allerleukste ondernemingen van de regio samen.

 

In de omgeving van Beatles Museum

De faciliteiten van Beatles Museum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: