Camping Delftse Hout, Delft,

Camping Delftse Hout
Camping Delftse Hout
Camping Delftse Hout
Camping Delftse Hout

Stadscamping Delftse Hout ligt op een kwartier lopen van het centrum van Delft. De camping ligt vlakbij recreatieplas De Delftse Hout en samen met het openluchtzwembad, de kinderboerderij en waterspeelplaats is dit een mooie plek voor een gevarieerde vakantie. Camping Delftse Hout is een ideale bestemming als je op zoek bent naar een leuke stadscamping met veel voorzieningen.

De staanplaatsen zijn gescheiden van de vaste plaatsen en de comfortplaatsen hebben een verharde ondergrond. Het familieveld is door de beperkte begroeiing overzichtelijk, zodat er makkelijk contact gelegd kan worden met andere kinderen. Dit veld ligt ook dicht bij de speeltuin en het zwembad. Wat meer privacy vind je bij de kleinere velden met vier, vijf of zes plaatsen. Camping Delftse Hout is ook ideaal voor campers. Zij hebben verschillende camperplaatsen:

Huurders kunnen kiezen uit verschillende accommodaties. Er zijn mobilhomes beschikbaar, maar er zijn ook meer bijzondere optrekjes. Slaap onder het gras in een grashut, logeer in een trekkersiglo of verblijf in een avontuurlijke Coco. Er zijn op Camping Delftse Hout genoeg mogelijkheden voor een unieke vakantie.

Op de camping is een verwarmd openluchtzwembad aanwezig, met een apart spetterbad voor de allerkleinsten. Langs het zwembad staan ligstoelen om heerlijk van het zonnetje te kunnen genieten. In de schoolvakanties is er een animatieprogramma. ’s Morgens wordt er geknipt, geplakt en geknutseld in de recreatiezaal, ’s middags zijn er diverse sport- en spelactiviteiten en ’s avonds verzamelt iedereen zich in de zaal voor een spel- en theatershow. Daarnaast zijn op de camping een restaurant, snackbar en een campingwinkel.

Omgeving

Delft is een stad en gemeente in Zuid-Holland in Nederland, gelegen aan de Schie, tussen Den Haag en Rotterdam.
Delft heeft een historische binnenstad. Parallel, en grofweg in noord-zuidrichting, lopen de grachten Oude Delft en Nieuwe Delft. Die laatste is beter bekend als achtereenvolgens Lange Geer, Koornmarkt, Wijnhaven, Hippolytusbuurt en Voorstraat.
Op donderdag is er op de Markt een warenmarkt en op de Brabantse Turfmarkt een bloemenmarkt van 09.00 - 17.00 uur. Op zaterdag is er markt op de Brabantse Turfmarkt en op de Burgwal.

Het oude centrum van Delft heeft veel interessante bezienswaardigheden. In De Nieuwe Kerk vind je de graftombes van Koningin Wilhelmina, Prins Claus, Prins Bernhard en Koningin Juliana. In Het Prinsenhof is Willem van Oranje vermoord en in het Vermeercentrum kom je meer te weten over deze Delftse schilder. In de aardewerkfabriek ‘De Porceleyne Fles’ wordt nog steeds Delftsblauw aardewerk met de hand gemaakt. De stad zit vol met verhalen. Als je meer wilt weten over de rijke geschiedenis is een stadswandeling een absolute aanrader. Je kunt je hiervoor opgeven bij de receptie.

Rotterdam ligt ook in de buurt van de camping. Je kunt hier een rondvaart maken door ’s werelds grootste havengebied, de hoogte in met een bezoek aan de Euromast of een dagje met het gezin naar Diergaarde Blijdorp. In Den Haag bezoek je Madurodam, het Vredespaleis of de regeringsgebouwen. Het Torentje op het Binnenhof mag zeker niet aan je bezoek ontbreken. Zin in een dagje strand? Ga dan zonnen op het Scheveningse strand of flaneren over de boulevard.

Recreatiegebied Delftse Hout ligt aangrenzend aan de camping. De kleinste vakantiegangers beleven hier avonturen in de kinderboerderij en de waterspeeltuin. Ook is er van alles te ontdekken over de natuur en het milieu in informatiecentrum ‘De Papaver’. Naast de camping ligt een groot recreatiemeer met een strandje. Hier kun je van de zon genieten, een hengeltje uitgooien en het is een goede surf- en roeilocatie.

In de omgeving van Camping Delftse Hout

De faciliteiten van Camping Delftse Hout