Camping Gulperberg, Gulpen,

Camping Gulperberg
Camping Gulperberg
Camping Gulperberg
Camping Gulperberg

Panorama Camping Gulperberg is een gezellige camping in Limburg, uniek gelegen op de Gulperberg met een magnifiek uitzicht. Camping Gulperberg, vlakbij Maastricht heeft eersteklas voorzieningen waaronder twee nieuwe sanitair gebouwen. En op deze viersterrencamping kun je nieuwe tenten en stacaravans huren!

Bij veel kampeerders staat Panorama Camping Gulperberg bekend als dé camping in Zuid Limburg met een adembenemend uitzicht. Het hele seizoen genieten gasten van de rust en de fantastische recreatiemogelijkheden. Limburg is een paradijs voor wandelaars en fietsers met routes direct vanaf de camping. In Limburg worden bovendien veel evenementen georganiseerd. Wanneer je een kampeerplaats, een Kabouter Plop Familietent, een stacaravan of een Woodlodge huurt, maakt je eenvoudig uitstapjes naar Maastricht, Aken en Heerlen.

Luxe comfortplaatsen en luxe sanitair
De comfort kampeerplaatsen zijn voorzien van 10A stroom, TV aansluiting en watertappunt. Het is ook mogelijk om een panorama kampeerplaats te huren met een eigen houten panorama terras. Onze camping beschikt over luxe sanitaire voorzieningen en Internet (Wifi) is gratis. Uniek is het magnifieke uitzicht op de Limburgse heuvels. Kamperen op Panorama Camping Gulperberg staat garant voor ultiem vakantieplezier voor kinderen en volwassenen.

U kunt bij Panorama Camping Gulperberg verschillende kampeerplaatsen boeken, namelijk:

Kamperen Comfort (huisdiervrij of huisdier toegestaan)
Kamperen Comfort met uitzicht (huisdiervrij of huisdier toegestan)
Kamperen Comfort met panoramaterras (huisdiervrij of huisdier toegestaan)
Kamperen Comfort XL plaats (huisdier toegestaan)
Kamperen Comfort XL plaats met uitzicht (huisdier toegestaan)

IN- EN UITCHECKEN
Inchecken kan vanaf 12:00 uur
Uitchecken is tot 11:00 uur

Omgeving

Gulpen is een Nederlandse plaats in het Zuid-Limburgse Heuvelland met 4665 inwoners (2012). Het is de hoofdplaats van de gemeente Gulpen-Wittem. De gehele gemeente Gulpen-Wittem telt bijna 15.000 inwoners.
De naam Gulpen is afgeleid van het riviertje de Gulp dat bij Gulpen in de Geul uitmondt.Het dorp is gelegen bij de samenvloeiing van Geul en Gulp, op een hoogte van ongeveer 95 meter. De kern ligt aan de zuidzijde tegen de Gulperberg (157 m) aan. De berg is een uitloper van het Plateau van Crapoel dat hier steil eindigt. Verder zuidelijker liggen op de hellingen van het plateau enkele bossen: het Dunnenbos, het Wagelerbos en daarachter het Schweibergerbos. De noordzijde van het dorp is op de zuidhelling gebouwd van de Beversberg, waarnaast de Dolsberg (161 m) ligt.

Op toeristisch gebied neemt Gulpen een heel bijzondere plaats in. Het stadje biedt een gezellig en uitgebreid winkelcentrum met verwarmde terrasjes, waar het na een drukke winkeldag goed toeven is. Tevens bepaalt de Gulpener Bierbrouwerij de smaak van Limburgs bier. De brouwerij staat bekend om zijn speciaalbieren.

Bezienswaardigheden in Gulpen:
Op het oude kerkhof staat de oude kerktoren van het dorp. Een romaanse toren die waarschijnlijk uit de 11e eeuw dateert en het enige nog bestaande deel is van een middeleeuwse dorpskerk. Gezien haar bouw (muren van 1,5 tot 2 m dikte) en haar ligging heeft zij waarschijnlijk oorspronkelijk tevens als verdedigingstoren gediend, waar ook de plaatselijke bevolking bij dreigend gevaar haar toevlucht kon zoeken.
De huidige neoromaanse Sint-Petruskerk dateert uit 1924 en werd ontworpen door Caspar Franssen.
In de periode 1830-1967 stond in Gulpen het hervormde Leopoldskerkje, dat in de jaren 1950 vervangen werd door de Toeristenkerk.
Het Kasteel Neubourg met park, waarin zich de dikste moerascipres van Nederland bevindt.[1]
De Neubourger Molen, een watermolen op de Gulp.
Van 1825 tot circa 1922 was er nog een watermolen in het dorp bij de Gulpener bierbrouwerij: de Veldmolen, op de Gulp achter 't Löfke.
Als gemeentehuis wordt een voormalig klooster van de Zusters van Liefde gebruikt dat in 1932 naar een ontwerp van Alphons Boosten werd gebouwd.
De Joodse begraafplaats

In de omgeving van Camping Gulperberg

De faciliteiten van Camping Gulperberg

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: