Attractiepark Toverland, Sevenum,

Toverland
Toverland
Toverland
Toverland

Attractiepark Toverland is een deels overdekt attractiepark in het Nederlandse Sevenum. Het is een van de jongste attractieparken van Nederland. Toverland opende op 19 mei 2001 als overdekte speeltuin en is inmiddels uitgegroeid tot middelgroot themapark met een groeiend oppervlakte.
Het attractiepark telt circa 36 attracties. Het attractietype achtbaan komt het meest voor in Toverland. Ook is er een groot aanbod aan kinderattracties en speel- en klimtoestellen.

Het Land van Toos is het eerste themagebied van het attractiepark. Het themagebied is indoor en is het gedeelte waarin bezoekers in de wintermaanden het park betreden. Het themagebied is vernoemd naar de mascotte van Toverland: Toos Toverhoed. Toos heeft een zwijn genaamd Morrel. Het Land van Toos is gethematiseerd naar 'oosters en westers toveren'. Het attractieaanbod bestaat voornamelijk uit kinderattracties en speeltoestellen. Een opvallende attractie in het themagebied is de achtbaan Toos-Express. Het traject ligt door het gehele themagebied.

Openingstijden
Het attractiepark is het gehele jaar door geopend. Echter kent het wel een zomer- en winterseizoen. Tijdens het zomerseizoen, eind maart t/m begin november, is dagelijks het gehele park geopend. De overige dagen vallen onder het winterseizoen. Alleen themagebieden Land van Toos en Wunderwald zijn dan geopend. Indien de weersomstandigheden het toelaten is Ithaka ook geopend.

Omgeving

Sevenum is een plaats in de gemeente Horst aan de Maas, in de Nederlandse provincie Limburg. De kern Sevenum telt circa 6.500 inwoners.Sevenum is centraal gelegen op slechts 10 autominuten afstand van de Limburgse stad Venlo. Hier kan je de historische binnenstad ontdekken, de kunstschatten in diverse musea bewonderen en uitgebreid winkelen. In de nabij gelegen plaats Arcen zijn de Kasteeltuinen van Kasteel Arcen en de plaatselijke bierbrouwerij waar Hertog Jan wordt gebrouwen erg interessant. Voor een relaxmoment ga je naar het thermaalbad Arcen. Een uitstapje over de grens, bijvoorbeeld naar het bruisende Düsseldorf of Oberhausen is ook prima te doen. Door de gunstige ligging zijn steden als Düsseldorf, Oberhausen en Maastricht ook snel te bereiken.

De echte natuurliefhebber kan in Nationaal Park lange fiets- en wandeltochten maken.

Bezienswaardigheden in Sevenum:
De Sint-Fabianus en Sebastianuskerk
Een aantal veldkapellen, waaronder:
Sint-Annakapel, aan splitsing Grubbenvorsterweg/Dijkerheideweg, uit 1911
Sint-Annakapel, aan Staarterstraat, uit de 1e helft van de 18e eeuw.
Sint-Antoniuskapel, aan Steinhagenstraat, uit de 1e helft van de 18e eeuw
Sint-Apolloniakapel, aan Renkensstraat 25, uit 1852
Sint-Donatuskapel, aan Heesbeemd bij no 10, uit 1926
Heilig-Hartkapel, aan De Steeg 36, uit 1910
Heilig-Hartkapel, aan de Schoutstraat bij no 4, uit 1995
Sint-Jozefkapel, aan de Renkensstraat bij no 3, uit 1793
Onze Lieve Vrouwe ter Nood, aan Den Eigen bij no 29, veldkapel uit 1676
Kerkhofkapel, uit einde 19e eeuw
Onze-Lieve-Vrouw van Smartenkapel, aan Frankrijkweg, uit de 2e helft van de 18e eeuw

Foto´s van Attractiepark Toverland

In de omgeving van Attractiepark Toverland

De faciliteiten van Attractiepark Toverland

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht:

Door: Eline

Waardering: 6 / 10
Verbleven van 30-10-2021 tot 30-10-2021
Bericht: Veel te druk en veel te lange wachtrijen in coronatijd. De 1,5 meter word helaas niet toegepast en het personeel is duidelijk niet op de hoogte. Jammer dat een park als Toverland het in deze tijd af laat weten. Mijn advies is dan ook om in coronatijd hier niet heen te gaan. In een rij staan kun je thuis ook maar dan hoef je in ieder geval niet ervoor te betalen. Beetje jammer dit.
Geschreven op: 29-11-2021

Door: Annelies Gijsberts

Waardering: 8 / 10
Verbleven van 06-04-2019 tot 06-04-2019
Bericht: het is een leuk park, veel is overdekt. Je mag zelf je eten en drinken meenemen. Dus als je goedkope of gratis kaartjes kunt bemachtigen dan heb je een goedkoop dagje uit. Leuk voor gezinnen. Je kunt hier wel de hele dag vertoefen. Groetjes Annelies.
Geschreven op: 28-03-2019