Het Elvis Presley Museum , Culemborg,

Het Elvis Presley Museum is een museum in Culemborg dat gewijd is aan de Amerikaanse zanger en acteur Elvis Presley.

Het werd op 26 december 2002 geopend door Ria Flake, een medewerker van Graceland in de Verenigde Staten. Van Graceland gaf het museum de officiële toestemming om de volledige naam van Elvis Presley te voeren.
Er zijn drie zalen, verdeeld over twee verdiepingen. Met muziek van Elvis op de achtergrond, worden in vitrines en aan de muren memorabilia getoond die van de artiest zelf zijn geweest, waaronder verschillende gouden platen, jassen, een glitterriem, brillen, sieraden, een pyjama en de overall die Elvis de dag voor zijn dood droeg.

Naast de indrukwekkende collectie van o.a. kleding, elpees, originele Elvis whisky flessen (met speeldoos), is er ook een shop. In de shop bevinden zich spullen van Elvis die gekocht kunnen worden.

Prijzen en openingstijden
De entreeprijs bedraagt: €7,50 incl. koffie of thee.
Met ingang van 1 juni 2016 zijn wij voortaan geopend op afspraak

Omgeving

Culemborg is een stad en gemeente in de Neder-Betuwe, in de Nederlandse provincie Gelderland.Culemborg is een historische stad en wie door de eeuwenoude straten slentert, kan genieten van een enorme schat aan monumenten. Er zijn veel musea en galerieën in de stad te vinden. Van moderne kunst en ambachtelijk glas tot de stadsgeschiedenis in het Elisabeth Weeshuis Museum. Buiten de stad struinen natuurliefhebbers door de uiterwaarden en ontdekken ze de locaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

In het centrum van Culemborg bevinden zich diverse winkels. Er is elke vrijdagavond koopavond tot 21.00 uur.In de gezellige binnenstad van Culemborg kun je urenlang shoppen. Naast de landelijke winkelketens vind je er tal van bijzondere winkeltjes. Loop eens binnen bij een inspirerende lifestylewinkel, ambachtelijke bakker, chique modezaak of leuke cadeaushop. De stad heeft trouwens veel fairtrade-aanbod. Daarom mag Culemborg zich officieel ‘Fairtrade Gemeente’ noemen
De weekmarkt is op dinsdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur in het centrum van de stad.Wie eens echt culinair wil genieten, komt in Culemborg volop aan zijn trekken. Laat je verrassen door het veelzijdige aanbod van restaurants, (eet)cafés, brasseries en ijssalons.

Bezienswaardigheden in Culemborg:
Kasteeltuin en museum de Groene Schuur.
Vishal, Havendijk 6
Elisabeth Weeshuis
Grote of Sint-Barbarakerk (protestants)
Sint-Barbarakerk (katholiek)
Parochie van de H.H. Barbara en Antonius (oudkatholiek)
Lanxmeerpoort (Binnenpoort)
Stadhuis van Culemborg
Veerweg, jachthaven en veerpont
Lanxmeer, Eco-woonwijk
Kerkje van de Filadelfiagemeente
Jan van Riebeeckhuis, het geboortehuis van Jan van Riebeeck
Werk aan het Spoel, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie
Fort Everdingen, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Foto´s van Het Elvis Presley Museum

In de omgeving van Het Elvis Presley Museum

De faciliteiten van Het Elvis Presley Museum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: