Kinderpretpark Julianatoren, Apeldoorn,

Kinderpretpark Julianatoren
Kinderpretpark Julianatoren
Kinderpretpark Julianatoren
Kinderpretpark Julianatoren

Julianatoren (eerder Familiepretpark Koningin Juliana Toren, Prinses Juliana Toren en tijdens de Tweede Wereldoorlog Julia Toren) is een pretpark, gelegen ten westen van de Nederlandse stad Apeldoorn. Julianatoren dankt zijn naam aan de uit 1910 stammende toren die bij het pretpark staat, destijds genaamd de Prinses Juliana Toren, genoemd naar de in 1909 geboren prinses Juliana. De toren heeft de status van rijksmonument.

Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, spectaculaire shows en grote evenementen biedt een onvergetelijke dag uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot circa 10 jaar. En het is natuurlijk de plek waar je je favoriete TV-sterren Jul & Julia in het echt ontmoet!

De echte stoere jongens en meiden maken een duizelingwekkende rit in Jul’s Rollerskates. Of ga je liever de hoogte in en stap je in het Reuzenrad? En de echte piraten onder ons varen over de woeste golven in de draaiende Piraat!
Aan de allerkleinsten heeft de Julianatoren natuurlijk ook gedacht! Rij mee in de Jul’s Stones Baan of stap als een echte cowboy op je eigen paard in de Paardenbaan! Nog nooit een kabouter in het echt gezien? Rij dan mee op de rug van een egel door Kabouterwonderland.

Tijdens de weekenden en schoolvakanties zijn je muizenvriendjes te zien in hun eigen spectaculaire grote parkshow “Het Goud van het Wilde Westen”! Aan het einde van de dag bouwen Jul en Julia nog één groot, swingend feest en sluiten ze een dag vol speelplezier af met een vrolijke show.

Bij het online bestellen van uw tickets geniet u korting op een entreekaartje.

Omgeving

Apeldoorn is een gemeente op de Veluwe in de Nederlandse provincie Gelderland. Apeldoorn heeft 3 treinstations: Station Apeldoorn, Station Apeldoorn De Maten en Station Apeldoorn Osseveld. Vanaf deze stations zijn er verbindingen in de richtingen Deventer, Amersfoort en Zutphen.

De stad Apeldoorn staat bekend vanwege Paleis Het Loo en zijn mooie stadsparken. In het oude historische centrum van de stad bevinden zich veel winkels. Met een wandeling door de smalle straten zie je nog wel veel authentieke gevels en natuurlijk de Grote Kerk uit 1892 waar een aantal leden van de Koninklijke familie is getrouwd. Zeer opvallend aan Apeldoorn is de hoeveelheid groen die je ziet. De stad telt maar liefst negen parken. Oranjepark, Verzetstrijderspark, Prinsenpark en Wilhelminapark zijn inmiddels rijksmonumenten. Voor kinderen heeft de stad een paar leuke attracties. Zo is het mogelijk om een dagje tussen de apen te vertoeven in de Apenheul of te genieten van al het vertier in attractiepark Koningin Julianatoren. Mensen die op zoek zijn naar een beetje cultuur of natuur mogen zeker het Nationale park de Hoge Veluwe niet overslaan.

Een dagje winkelen! Dat kan heel goed in Apeldoorn, de stad kent vele winkels, van kleine (particuliere) winkels tot grote winkelketens. Ook als het regent kun je terecht voor het winkelen, ga bijvoorbeeld eens kijken in het winkelcentrum Oranjerie waar 60 winkels gevestigd zijn. De stad kent vele winkelstraten waar onder andere de Hoofdstraat, De Korenstraat & de Deventerstraat onder vallen.

In de omgeving van Kinderpretpark Julianatoren

De faciliteiten van Kinderpretpark Julianatoren

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: