Museum Hengelo, Hengelo,

Museum Hengelo
Museum Hengelo
Museum Hengelo
Museum Hengelo

Museum Hengelo verklaart op aantrekkelijke en heldere wijze waarom Hengelo eruit ziet zoals zeeruit ziet, hoe de stad zich ontwikkeld heeft in de afgelopen eeuwen en wat daarbij verloren is gegaan en gespaard is gebleven. Maar meer nog dan het verhaal van de stad te vertellen, vertelt het museum verhalen van mensen
Inwoners van de stad, en natuurlijk ook andere belangstellenden, moeten kennis kunnen nemen van de lokale geschiedenis. Dat doen we door hen het ‘verhaal van de stad Hengelo’ te vertellen in een modern-museale omgeving, ondersteund door kunst- en gebruiksvoorwerpen, documenten en beeldmateriaal.

In het museum bevinden zich onder andere Keuken uit 1930, Erkerkamer, Stijlkamer, Ripperdakamer, Dienstbodekamer, Oorlogskabinet en Popkamer jaren ‘60.

Omgeving

Het dorp Hengelo is te vinden in de provincie Gelderland. Sinds 2005 valt het onder de gemeente Bronkhorst in de Achterhoek, daarvoor heeft Hengelo altijd haar eigen gemeente gehad. Het gemeentehuis van Bronkhorst bevindt zich wel in Hengelo.

Het dorp heeft 4.600 inwoners en 6.800 als de buitengebieden worden meegerekend. Qua oppervlakte is het dorp 1,58 km². Er zijn zes wijken waar je Hengelo in kan verdelen. Het Centrum, de Heurne, de Kamp Hengelo, de Oosterwijkse Vloed, de Westerbuurt en de Meidoornstraat/Prunusstraat.
Met de rijke historie van de stad is veel bewaard gebleven, maar er zijn ook pretparken en wandelgebieden.

In de omgeving van Museum Hengelo

De faciliteiten van Museum Hengelo

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: