Bed and Breakfast Grenzeloos, Doldersum,

Bed & Breakfast Grenzeloos
Bed & Breakfast Grenzeloos
Bed & Breakfast Grenzeloos
Bed & Breakfast Grenzeloos

Verblijf bij Logement Grenzeloos tussen twee bosrijke gebieden in Drenthe. Maak een mooie wandel- of fietstocht in deze natuurrijke omgeving. Bed & Breakfast Logement Grenzeloos beschikt over landelijk ingerichte kamers die een prachtig vrij uitzicht hebben. De kamers zijn standaard voorzien van een televisie en een badkamer met een toilet en douche.

Geniet ’s ochtends van het ontbijt. Voor lunch en een à la carte diner kun je terecht in het restaurant. Let wel, het restaurant is niet 7 dagen per week geopend. Houd daarom de website van het restaurant in de gaten voor de openingstijden. Logement Grenzeloos ligt tussen de twee bosrijke gebieden Maatschappij van Weldadigheid en Nationaal Park Drents Friese Wold. Maak een fantastische wandeltocht door de bossen en heiden van dit Drentse landschap. Het is ook zeker een aanrader er een fietsvakantie van te maken in dit gebied. De omgeving kent bijzondere boeren- en ambachtsbedrijven en themamusea. Fiets langs al deze bezienswaardigheden en breng een bezoek aan de lokale boerderijen.

Omgeving

Doldersum is een esdorp in de gemeente Westerveld, in de Nederlandse provincie Drenthe. Het dorp telt een kleine 70 inwoners. Het is gelegen ten noordwesten van Dwingeloo en ten noordoosten van Vledder. Tot 1998 behoorde het toe tot de gemeente Vledder. In 1297 werd de plaats vermeld als Dolre, in 1420 Doldersem en in 1438 als Dolderzum.

Niet ver van Doldersum liggen twee grafheuvels uit de late Steen- of IJzertijd die in de volksmond de 'majoor' en de 'generaal' genoemd worden. Rondom de brink staat een tiental boerderijen, een café-restaurant met een camping en een hotel. Voor de overige voorzieningen als winkels, dorpshuis, onderwijs en postkantoor zijn de Doldersummers aangewezen op Vledder.

Het dorp grenst aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De Vledder Aa, de beek bij Doldersum en het Doldersummerveld, een heideterrein in beheer bij de stichting Het Drentse Landschap, maken deel uit van dat park. De bovenloop van de Vledder Aa is in de jaren 2002 en 2003 opnieuw ingericht. De in het begin van de jaren zestig gekanaliseerde beek heeft zijn oude loop weer teruggekregen. De rijke bovengrond is afgeplagd. Nu moet de natuur in het terrein tussen Doldersum en Wateren zich weer ontwikkelen.

In de omgeving van Bed and Breakfast Grenzeloos

De faciliteiten van Bed and Breakfast Grenzeloos