Camping Lauwersoog , Lauwersoog,

Camping Lauwersoog
Camping Lauwersoog
Camping Lauwersoog
Camping Lauwersoog

Camping Lauwersoog ligt middenin Nationaal Park Lauwersmeer op de grens tussen Groningen en Friesland, tussen het Nationaal Park Lauwersmeer en Werelderfgoed Waddenzee. De camping is onderdeel van Beleef Lauwersoog voor een optimale beleving van het gebied. Wij hebben alles in huis om met onze camping, het brede aanbod activiteiten en excursies en genoeg horeca mogelijkheden. Familierestaurant Het Booze Wijf, met haar eigen waterspeeltuin, speelzolder en terras aan het Lauwersmeer ligt aan de zoete kant van Lauwersoog. Waddenpaviljoen De Voormalige Noorman ligt aan de Waddenzee, ook hier is het goed vertoeven, de verse vis wordt hier aangevoerd door de kotters die voor de deur afmeren en ook hier is een terras met een heuze piratenspeelboot.

Beschikt u over een eigen tent, caravan of camper dan kunt u gezellig bij ons op de camping komen kamperen. Met de 250 ruime kampeerplaatsen hebben wij vast en zeker een plek die aan al uw kampeerwensen voldoet. Zo hebben wij een aantal open velden met speelmogelijkheden voor de kinderen. Voor de kampeerders die van meer privacy houden hebben wij ook beschuttere plaatsen op ons park. Bekijk de plattegrond van de camping voor de ligging van de plaatsen of kom gerust langs om uw voorkeursplaats te zoeken. Geef bij uw reservering gerust uw voorkeurplaats door voor uw verblijf bij ons, ook staan onze receptionistes u graag te woord voor persoonlijk advies.

CAMPERPLAATSEN
Een eenvoudige plek om te overnachten, om vervolgens weer verder te gaan op uw ontdekkingstocht; onze camperplaatsen bieden u wat u nodig heeft.

Verhard, stroomaansluiting, goed te bereiken. Onze camperplaatsen zijn ingericht voor een kort verblijf. Voor langer verblijf en eventueel een plek aan het Lauwersmeer hebben wij comfort- en strandplaatsen. Bovendien kunt u het hele jaar door gebruik maken van de faciliteiten op ons park, ons restaurant Het Booze Wijf is 365 dagen per jaar geopend en ook de winkel is dagelijks geopend voor de kleine boodschappen en verse broodjes. Er is een camper service plaats waar uw vers water kunt tanken en uw vuil water kunt lozen, kortom de ideale plaats voor een paar nachtjes in het Lauwersmeergebied.

Omgeving
Niet alleen op het park maar ook in de nabije omgeving is er van alles te beleven. In de haven van Lauwersoog zit een informatie paviljoen met informatie voor bezoekers over o.a. visserij, waddenerfgoed, Nationaal Park Lauwersmeer, de haven maar ook over de ontwikkelingen in en rondom Lauwersoog.

Is het een dag iets minder mooi weer? Breng dan met de kinderen een bezoek aan DoeZoo Insektenwereld in Leens, het Zeehondencentrum in Pieterburen of Indoor klimpark Waddenfun in Wehe-den Hoorn. Beide op 15 tot 20 autominuten vanaf Lauwersoog.

Wilt u gezellig een dagje gaan shoppen of cultuur snuiven? Dan zijn de steden Dokkum, Leeuwarden of Groningen zeker de moeite waard!

Dokkum is de laatste stad van de Friese Elfstedentocht en gelegen op 20 autominuten vanaf Lauwersoog. Een erg gezellige winkelstad met een historische binnenstad. De stad telt 140 rijksmonumenten en heeft een rijke historie. In het jaar 754 is Bonifatius hier gedood. En ook de Beerenburg komt uit Dokkum, dit moet u zeker eens proeven! Met de gezelligheid, de leuke winkels en de grachten die zomers vol boten liggen is deze stad absoluut een bezoekje waard. Dokkum heeft koopavond op vrijdag avond. Tijdens evenementen in Dokkum rijd onze shuttlebus om u hier naartoe te vervoeren.

Leeuwarden is gelegen op 40 autominuten vanaf Lauwersoog. Het is de hoofdstad van Friesland en uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018. In dit jaar spelen zich in de stad maar ook in de Provincie Fryslân veel culturele evenementen af. Wilt u dus een dagje gaan cultuur snuiven in combinatie met een gezellige winkelstad dan is Leeuwarden zeker ook een aanrader. 

Groningen is op 45 autominuten gelegen vanaf Lauwersoog. Hier kunt u alle dagen van de week goed shoppen. Op donderdagavond is het koopavond en op zondag zijn de meeste winkels in de binnenstad ook geopend. De Zwanestraat - Kromme Elleboog in Groningen is in 2016 verkozen tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland. Iedere 2e zaterdag van de maand is er de Ommelander markt met lokale en (h)eerlijke producten van boeren en ondernemers uit de regio.

In de omgeving van Camping Lauwersoog

De faciliteiten van Camping Lauwersoog