Walibi Holland , Biddinghuizen,

Walibi Holland
Walibi Holland
Walibi Holland
Walibi Holland

Walibi Holland is een attractiepark, gelegen in Biddinghuizen (gemeente Dronten) in de Nederlandse provincie Flevoland. Voorheen heette dit park Walibi World, daarvoor Six Flags Holland, daarvoor Walibi Flevo, terwijl het park startte als Flevohof.

Onder de naam de Flevohof is het park begonnen als boerderijpark waar stedelingen kennis konden maken met de landbouw. Oorspronkelijk zou het park in Lelystad worden gevestigd. Toen de Flevohof in 1991 failliet ging, werd het park overgenomen door de Walibi Group en hernoemd tot Walibi Flevo. Deze groep werd in 1998 overgenomen door Premier Parks en het park veranderde in 2000 in Six Flags Holland. Vanaf seizoen 2005 tot en met seizoen 2010 was het park bekend onder de naam Walibi World. Sinds seizoen 2011 heet het park Walibi Holland. De meeste attracties, waaronder veel achtbanen en andere 'thrill rides', stammen uit de Walibi Flevo- en Six Flags-periode.

Walibi Holland is een pretpark in Biddinghuizen, Flevoland. Het is een attractiepark dat vooral voor kinderen bedoeld is die ouder zijn dan 6. In het park zijn vaak jongeren en studenten te vinden. Hier staan enkele van topattracties van Nederland, zoals de Condor, Xpress, de Space Shot, Goliath en Speed of Sound. Walibi is van 10 april tot 1 november open. Het heeft hiermee geen speciale winteracties, zoals de Winter Efteling. Walibi heeft veel soorten achtbanen. Er is een Walibi Play Land die vooral is bedoeld kleinere kinderen, maar toch is het verstandiger als je boven de 6 bent. Bij Walibi kun je een polsbandje krijgen. Dat polsbandje geeft je aan hoe lang je bent. 140 cm is de grootste maat, de kleinste maat is 105 cm

In Walibi Holland staat de snelste en hoogste achtbaan in de Benelux, hij heet de Goliath. Deze is 46 meter hoog.Walibi heeft naast dit park ook nog 1 in België (Walibi Belgium) en 2 in Frankrijk (Walibi Rhône-Alpes en Walibi Sud-Ouest).Dit park is het bekendste Walibi park.

Omgeving

Biddinghuizen is een dorp in Oostelijk Flevoland, in de Nederlandse provincie Flevoland. De kern is een van de drie dorpen van de gemeente Dronten en telt 6317 inwoners.
Recreatie is een belangrijke bron van inkomsten voor Biddinghuizen. Gemeente en provincie zien de oostelijke, recreatieve strook van de Flevopolder langs het Veluwemeer als 'de oostrand'.
Geniet van de afwisselende en typisch Hollandse omgeving: natuurlijk groen, wieds polderlandschap, stranden achter prachtige dijken, steden met een rijk cultuurhistorische geschiedenis, gezellige terrasjes in pittoreske dorpjes en vele vermakelijke attracties.

 

 

In de omgeving van Walibi Holland

De faciliteiten van Walibi Holland

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: