Restaurant De Heeren van Kok, Wormerveer,

De Heeren van Kok
De Heeren van Kok
De Heeren van Kok
De Heeren van Kok

Restaurant ‘De Heeren van Kok’ is gevestigd in een monumentaal pand en serveert de klassieke keuken; van een flinke Ierse tournedos, aan tafel gefileerde Noordzeetong tot op de flambeerwagen bereide Crepe Suzette.

Al onze hoofdgerechten worden vergezeld van een uitgebreid garnituur, zoals vers bereide seizoensgroenten en gevarieerde aardappelgerechten.

De romantische sfeervolle inrichting en het enthousiaste team van de bediening staan garant voor een gezellige avond heerlijk uit eten. U bent van harte welkom bij De Heeren van Kok!

Openingstijden

Vrijdag, Zaterdag en Zondag vanaf 17.30 uur a la carte geopend.

Maandag, Dinsdag, Woensdag en Donderdag op aanvraag geopend voor gezelschappen vanaf 20 personen.

Omgeving

Wormerveer is een dorp en was tot 1974 een zelfstandige gemeente in de provincie Noord-Holland, gelegen aan de Zaan. De buurtschap Westknollendam maakte deel uit van de gemeente. Sinds 1 januari 1974 is het een onderdeel van de gemeente Zaanstad. De plaats beschikt over een spoorwegstation, Station Wormerveer. Wormerveer telt circa 11.803 inwoners (2017).

De plaatsnaam is een verwijzing naar een veer over de Zaan naar het aan de overzijde gelegen dorp Wormer. Hoewel de veer nu niet meer van toepassing is, is de plaatsnaam in de loop der jaren niet veranderd.

Wormerveer is onder meer bekend vanwege de windmolens, die vooral olie persten. Nog steeds is er olieverwerkende industrie aanwezig in Wormerveer. Mede door de oliemolens hebben de inwoners van Wormerveer de bijnaam Gladoren. Vanaf de 'verstoming' (rond 1850) kwamen de cacao- en chocolade-industrie, de rijstverwerking, de chemische industrie en (wat later) de grafische industrie sterk op. Daarnaast was in Wormerveer tot in de jaren negentig van de 20e eeuw de firma Koninklijke Wessanen (eertijds Wessanen & Laan) gevestigd (meel, olie, cacao en veevoeders). In de laatste decennia van de 20e eeuw verlieten veel bedrijven hun oorspronkelijke vestiging langs de Zaan, deels door opheffing en in enkel geval door verplaatsing naar de nieuw aangelegde, ruime industrieterreinen Molletjesveer en Noorderveld. Op deze terreinen vestigden zich daarnaast veel nieuwkomers. Wormerveer telt in de Zaanstreek, na Zaandam, het grootste aantal bedrijven.Vroeger stond in Wormerveer een rosmolen en grutterij. De inventaris van dit gebouw is in de jaren 1926-1927 overgebracht naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Wormerveer heeft een overdekt zwembad (De Watering). Er zijn drie voetbalverenigingen (Fortuna, Saenden en Blauw-Wit).

De belangrijkste winkelconcentratie is langs de Zaanweg, de Marktstraat en het Marktplein. Op woensdag is er een grote weekmarkt in Wormerveer.

In de omgeving van Restaurant De Heeren van Kok

De faciliteiten van Restaurant De Heeren van Kok

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: