Sprookjeswonderland, Enkhuizen, Nederland

sprookjeswonderland
sprookjeswonderland
sprookjeswonderland
sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een themapark in Enkhuizen, dat geheel in het teken staat van sprookjes. In het park worden verschillende sprookjes door middel van (bewegende) poppen en huizen uitgebeeld. Ook zijn er verschillende attracties te vinden, die tevens allen in het teken staan van verschillende sprookjes. Gluur binnen bij de huisjes van het kabouterdorp. De bakker rolt zijn deeg en dokter Struikelbaard houdt spreekuur voor zijn patiënten. In het Sprookjesbos ontmoeten bezoekers veel bekende sprookjesfiguren. Van Hans en Grietje tot Sneeuwwitje en Klein Duimpje: ze zijn er allemaal!

Sprookjesmusical In kasteel Violinde, een heus kasteel met torens en muren die je kunt beklimmen, is meerdere keren per dag de fantastische sprookjesmusical over het verwende prinsesje Violinde te zien. En in het Tijdhuis neemt Vadertje Tijd je mee op een spectaculaire reis door de vier seizoenen.

Op de kinderboerderij lopen geitjes, ezels, hertjes, lama's en vele andere dieren. Betoverende speeltuin In de grote speeltuin van Sprookjeswonderland zijn alle speeltoestellen uitgevoerd in een diervorm. Schommel in een zwaan of draai rondjes op een krokodil! Extra spannend is de glijbaan in de holle stam van een dikke boom. Vanaf vier meter hoogte suis je met z'n drietjes tegelijk weer naar beneden. De Dobberbootjes zijn kleine bootjes in de vorm van een lieveheersbeestje. Hierin varen de kinderen een rondje langs en onder het klauterkasteel. Bij oldtimerbaan 'de Oude Smidse' maken groot en klein een ritje in een heuse oldtimer. Diverse kiosken, restaurant en picknickplaatsen, zoals de Smakkende Soldaat, maken het park compleet.

Prijzen
Entreeprijs vanaf 2 jaar € 11,00 per persoon
65+ ers betalen € 9,50 entree

Omgeving

Enkhuizen heeft veel te bieden maar de regio zeker ook! De omliggende karakteristieke West-Friese dorpen zijn landelijk gelegen en/of gelegen aan het IJsselmeer of Markermeer. De regio leent zich prima voor een mooie fiets- of wandeltocht, ook vissers en liefhebbers van zeilen en varen voelen zich als een vis in het water. Enkhuizen staat bekend als de 'Haringstad' vanwege zijn verleden als centrum voor de haringvisserij. De stad is, onder meer vanwege de watersport, een belangrijk toeristisch centrum (jachthavens, Sprookjeswonderland, Zuiderzeemuseum). Daarnaast telt het stadje internationaal vermaarde zaadbedrijven en tuinbouw, alsmede een cluster van kunststofindustrie. In Enkhuizen wordt (in mindere mate) Enkhuizens gesproken, een West-Fries dialect.

In de omgeving van Sprookjeswonderland

De faciliteiten van Sprookjeswonderland

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: