Menu
Menu
Minicamping de Witte Buizerd is gelegen in Drouwenerveen. Op het kampeerterrein zijn een aantal staanplaatsen voor tenten en kleine kampeermiddelen zoals busjes, kleine campers en kleine caravans. De camping heeft een eigen sanitair met twee toiletten (waarvan een een invalidentoilet), een wastafel en een douche. De minicamping heeft tevens een eenvoudige afwasplaats in de open lucht met koud stromend water, elektriciteitspunten en WIFI. Op het veld is eveneens een kampvuurplaats om ’s avonds aan te zitten.
In het voedselbos zijn meerdere “off grid” plekken gemaakt die geschikt zijn voor bezoekers die houden van eenvoudig kamperen en die extra veel pricacy willen. Er is geen elektra en de gasten kunnen hier geen gebruik maken van het inpandige sanitair. De off grid gasten hebben wel de beschikking over wat meer afgelegen plek met eigen vuurplaats en een jerrycan met drinkwater. We hebben één “off grid” plek voor wat grotere kampeermiddelen (langer dan 4 meter/toeslag € 7,50 p.n.). Zo doen we ons best om ervoor te zorgen dat het verblijf van al onze gasten een fijne tijd zal zijn. In de praktijk blijkt dat het recreëren en het ontwikkelen van een voedselbos waarin biodiversiteit en permacultuur de principes zijn, prima samen gaan.
Ook is het mogelijk te overnachten in een van onze twee retro caravans voor twee personen.
Omdat de camping gericht is op liefhebbers van de natuur, die gewend zijn aan eenvoud, is hij juist voor hen die dat zoeken een unieke gelegenheid om ver van de drukte en het massatoerisme te genieten.
U rijdt ons terrein op via de Achterweg die parallel loopt aan het Zuideind. Daar waar u een bord met een witte vogel ziet staan is de ingang.
Omgeving
Drouwenerveen is een dorp in de gemeente Borger-Odoorn, provincie Drenthe. Het dorp grenst in het noordwesten aan Gasselternijveen, in het zuidoosten aan Buinerveen. Drouwenerveen is een wegveenkolonie. Ook wel een randveendorp genoemd. Er is immers nooit een kanaal geweest. De eerste bewoners van het agrarische dorp kwamen uit Drouwen. Rond 1850 werd het dorp bepaald door een bochtige hoofdweg parallel aan het Achterste Diep. De boerderijen stonden aan weerskanten van deze weg.
Drouwenerveen is bekend van het enige gesubsidieerde café van Nederland. Het stond voordat het afbrandde op de hoek van de Verbindingsweg en de Hoofdstraat. De aan het café gebouwde dorpshuiszaal brandde ook af. Inmiddels heeft Drouwenerveen weer een dorpshuis.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.